Gå til innhold

Skal du lære norsk språk og bli kjent med det norske samfunnet? Biblioteket kan skaffe lærebøker i norsk og tipse om gode kilder til kunnskap på mange felt. Spør biblioteket om hjelp til å finne informasjon om for eksempel samfunnsforhold, skole, jobbsøking og trafikkopplæring.

På biblioteket finner du mange bøker med enkelt språk. Du finner også uke-avisa Klar tale, som formidler nyheter på en enklere måte enn andre aviser.

Biblioteket er en gratis møteplass for alle. Kom innom om du vil slappe av og prate med andre.

 

Hvordan låne på biblioteket?


Alle som har en adresse i Norge kan få lånekort og det er gratis. Her finner du informasjon om lånekort og låneregler i vårt bibliotek.

 

PressReader

PressReader er en avis- og magasinportal med over 5000 titler på mer enn 60 språk.

Les mer

Ny i Norge - nyheter på flere språk

Med Ny i Norge vil NRK gi nyankomne og flyktninger i Norge en mulighet til å bli bedre kjent med landet de har kommet til. Målet er at tilbudet, som i hovedsak, omfatter lokale nyheter og reportasjer fra hele landet, bidrar til en større forståelse av, og integrering i, det norske samfunnet. Innslagene kommer hovedsakelig fra NRKs distriktskontorer, og gir et nært og ofte uhøytidelig bilde av Norge. Foreløpig presenteres innholdet på arabisk, dari, kurdisk, somalisk og tigrinja.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.

Klar Tale


Har du dysleksi eller andre lesevansker? Er du innvandrer og vil lære norsk? Klar Tale er Norges eneste lettleste nyhetsavis. Stor skrift og enkelt språk gjør avisen lettere å lese enn andre aviser. Vi skriver om både Norge, verden, kultur og sport. I tillegg lager vi lengre temasaker.